קטונים

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

24/12/2009 | 15:10 | מאת: תמר

לד"ר וינשטיין שלום רב, במשפחתי יש סכרת. בבדיקות דם לפני כחודשיים וחצי: BMI -30, HbA1C=5.4, רמת גלוקוז- 95 , בת 42 בחודשיים האחרונים התחלתי בהליכה כמעט יום-יומית וכן מקפידה כעת מאוד על דיאטה דלת פחמימיות ודלת סוכר (בלווי דיאטנית). (לפני כחודש שאלתי אותך לגבי הנחיצות של בדיקת העמסת סוכר) בבדיקת שתן בשבוע שעבר (עקב UTI ) רמת הקטונים היתה 15 ובבדיקת דם שנעשתה אחריה: Beta-Hydroxybutyrate הוא 5 (הטווח של המעבדה הוא בין 0 ל 5) Acetoacetate הוא 3.7 (הטווח הוא בין 0 ל 4) TSH – 8.6 (לפני כחודשיים וחצי ה- TSH היה 4.4) (לא נעשו בדיקות דם נוספות) קראתי שרמה גבוהה של קטונים יכולה להיות תוצאה של דיאטה, אך גם יכולה להיות קשורה לסכרת. מה המשמעות של הנ"ל ומה צריך לעשות ? תודה רבה מראש.

24/12/2009 | 16:03 | מאת: תמר

בבדיקת שתן בשבוע שעבר (עקב UTI ) רמת הקטונים היתה 15 ובבדיקת דם שנעשתה אחריה: Beta-Hydroxybutyrate הוא 5 (חמש) [ הטווח של המעבדה הוא בין 0 ל 4 (ארבע) ]

21/01/2010 | 10:25 | מאת: דר' משה זלוצובר

תמר שלום ותודה על שאלתך. נראה שיש לך אולי תת פעילות של בלוטת התריס וכדאי לפנות לבדיקה רפואית מסודרת. בברכה דר' זלוצובר

מנהלי פורום סוכרת והשמנה