טיפול בדיפומדרול לחולת סכרת לא מאוזנת

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

14/04/2016 | 00:01 | מאת: רותי

שלום רב, אצל דודתי כבת 70 אובחן בברך שמאל anserine bursites והיא סובלת מכאבים עזים ומנפיחות בברך. המליצו על זריקת דיפומדרול לשיכוך הכאבים. עם זאת היא חולה סוכרתית לא מאוזנת. אודה על תשובתך המהירה בנושא מאחר והכאבים בלתי נסבלים.

שלום רב, מכיון שאת מציינת שסבתך סוכרתית לא מאוזנת רצוי להימנע מטיפול בסטרואידים כטיפול קו ראשון. ישנם תרופות אנטי דלקתיות ומשככי כאבים שלא מעלים סוכר ואותם הייתי ממליצה קודם. יחד עם זאת, יש לציין שבמצבים מסויימים, כאשר מוצע טיפול בטיחותי ניתן להשתמש בסטרואידים תוך העלאת מינון תרופות לסוכרת או הוספת טיפול באינסולין. מצב כזה דורש מעקב צמוד יותר כמובן. בהצלחה.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה