סוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

11/08/2013 | 13:37 | מאת: ל

שלום רב, אני בת 31, בריאה בדרך כלל, סובלת מעודף שומן. לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם שגרתיות הייתי בצום 15 שעות לפני ויום לאחר מכן קיבלתי תוצאות שמראות על רמת סוכר 130. חשוב לציין כי עד לבדיקה זו רמת הסוכר שלי תמיד עמדה בטווח בין 70 ל100. אמי סובלת מסוכר ומטופלת בכדור אחד ליום. האם הבדיקה הנה תקינה ועלי להתחיל טיפולים? רוי לציין שבחודש האחרון אני עצבנית במיוחד, רגישה ולחוצה. מפחדת שהנושא גנטי ואין מה לעשות אלא להתחיל בתהליך טיפול. אם ארד במשקל רמת הסוכר תרד? האם מבדיקה אחת ניתן לומר שיש לי סכרת? אני מאד לחוצה, רופאת המשפחה שלי בחופשה עד סוף החודש ואני לא יודעת מה לעשות עד אז. להיבדק שוב? ייתכן וזו טעות?

12/08/2013 | 11:17 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום-אם תרדי במשקל ותעשי פעילות גופנית הסוכר יתאזן ללא כדורים. מציעה לך לחזור על הבדיקה לאחר שתרדי קצת ותאכלי תזונה מתאימה לסוכרת. כמובן כל דבר שמרגיע יוריד את סוכר. אפשר לנצח גם את התורשה במאמץ רב של המון פעילות ותזונה בריאה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה