אובדן כושר עבודה

דיון מתוך פורום  תביעות ביטוח

06/09/2009 | 00:49 | מאת: שרונה

שלום רב, אני מוגדרת בבט"ל נכה זמנית 100% עד סוף השנה עקב ניתוח סטומה (קרוהן). מאחר ונותרתי בסוף עם סטומה קבועה הבנתי שהנכות בבט"ל תשאר בעינה. לפני האירוע עבדתי כמנהלת משרד והרווחתי כ-5500 ש"ח, מאז אני מקבלת אובדן כושר עבודה מחברת הביטוח (4400 ש"ח) מעודכן גם כן עד סוף השנה. שאלתי: 1. במידה ואכן תאושר לי נכות גבוהה וקבועה בביטוח לאומי- האם זה מחייב את חברת הביטוח להמשיך לי עם האובדן כושר עבודה? 2. מאחר והרווחתי סכום נמוך יחסית אני מפחדת שהם יאמרו שאני יכולה להשיג סכום דומה בעבודה מהבית ולכן יסרבו לשלם לי. הם יכולים? 3. נכון להיום אני עם סטומה וסובלת מתופעה של סטומה קצרה (שזה אומר נזילות והחלפה דחופה של ציוד)- חוץ מזה מצבי הבריאותי הכללי טוב (בת 30) ואני לוקחת רק תרופות נגד חרדה - האם תוכל להניח על סמך המידע הזה האם יש לי קייס (במידה והם לא מחוייבים להתייחס לנכות מבט"ל) ? תודה רבה, שרונה

קשה לי לתת לך עיצה מקיפה כי אין לי את כל הנתונים 1. בהחלט יתכן שאם תקבלי גם נכות כללית מהמלל וגם א.כ.ע מחברת הביטוח יהיה קיזוז כל שהוא בין שניהם 2. בהחלט יתכן שחברת הביטוח תפסיק לשלם לך ברגע מסויים ותטען שאת יכולה לעבוד אני מציע שכל עוד חברת הביטוח משלמת לך אל תעשי מאומה אם וכאשר היא תתחיל להקשות עליך תפני לקבל ייעוץ אשמח לעמוד לרשותך תוכלי לפנות אלי באמצעות כתובת המייל שלי [email protected]

מנהלי פורום תביעות ביטוח