הצטרפות לביטוח עם תיק רפואי עב-כרס

דיון מתוך פורום  תביעות ביטוח

19/08/2019 | 19:46 | מאת: יוסי

אני בשנות ה-30 לחיי ובסה"כ בבריאות טובה, אבל אני מה שהייתי מגדיר "צרכן יתר" של מערכת הבריאות ולאורך השנים ביקרתי אצל עשרות מומחים ועשיתי עשרות בדיקות שונות ומשונות, כאשר ככלל מצבי הבריאותי טוב אבל כמו שאתה יכול לנחש כשעושים המון בדיקות אז פה ושם יש ממצאים קלים ולא משמעותיים. השאלה האם אדם כמוני יכול, מבחינה ריאלית, להצטרף לביטוח בריאות? למיטב הבנתי בשלב החיתום החברה לא מזמינה את התיק הרפואי וחוקרת אותו אלא היא עושה זאת רק במקרה של תביעת ביטוח גדולה. החשש שלי הוא שהתיק הרפואי השמן שלי יאפשר לחברה להתנער מכל תביעת ביטוח ולמצוא איזה תירוץ כלשהו בטענה שלא דיווחתי על זה. מצד שני, כמו שאני רואה טפסי החיתום לחברות הביטוח במשתמע רומזים שאם יש לך תיק רפואי שמן אז אין לך מה לחפש אצלם כי הם קצרים וכוללים בעיקר סימון וי שאין לך בעיות כאלה ואחרות, ולעומת זאת אם אתה רוצה לתת תשובה מפורטת בנוסח "כן, אבל" אז אין מקום בטופס. השאלה מה לעשות? חשבתי למשל ללכת לכמה מומחים בתחומים מרכזיים (קרדיולוגיה, נוירולוגיה, גסטרו, אורולוגיה) ולבקש מהם לעבור על התיק שלי ולסכם את מצבי הרפואי, ואז על סמך המסמכים האלה למלא את טופס החיתום. זה רעיון מוצלח?

למלא בצורה אמיתית ומלאה את הצהרת הבריאות לא צריך לעשות יתר מזה

08/09/2019 | 22:22 | מאת: יוסי

בהצהרה הטיפוסית משאירים לך שורה קצרה שאפשר בה אולי 5 מלים. אז אם עשיתי אקו לב ומצאו שם אי ספיקה מינימלית של מסתם אחד, וחריגה קלה בעובי מחיצת הלב, אין מקום להכניס את זה בהצהרה. מה עושים?

מנהלי פורום תביעות ביטוח