חיסון

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

13/09/2009 | 02:21 | מאת: אני

שלום.ברצוני לברר האם החיסון נגד סרטן צאוור הרחם מוממלץ לכל הנערות הצעירות.האם גם לנערות לא נשואות בגיל 30.האם קיים סיכון בחיסון ומהו? האם למרות הסיכון מומלץ? האם נכון שהחיסון הוא החדרת הנגיף בצורה מוחלשת לגוף וזה מסוכן או יכול להוות סיכון?בתודה מראש.

13/09/2009 | 15:13 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, החיסון מומלץ לכל אישה על מנת למנוע נגעים הנגרמים על ידי נגיף ה-HPV כגון יבלות מיןהנפוצות מאד בישראל (החיסון GARDASIL) וסרטן צוואר הרחם (החיסון GARDASIL וכן החיסון CERVARIX). עד היום הופצו כ- 26 מיליון מנות חיסון בעולם (רובן בארה"ב) • ה- CDC (רשות בקרת המחלות) מדווח כי שיעור רוב תופעות הלווא הן קלות וכי שיעור תופעות הלוואי אף נמוך מחיסונים מקובלים אחרים • תופעות הלוואי החמורות המדווחות אינן מקושרות ישירות למתן חיסון .ה CDC (רשות בקרת המחלות) וה- F DA - רשות התרופות הפדרלי, האמריקאיים פרסמו הודעה על כך שעל סמך כל המידע הקיים כיום חיסון הגרדסיל- Gardasil בטוח, יעיל והתועלת בשימוש בו עולה בהרבה על הסכנות.גם לחיסון CERVARIX ,UPGU, KUUTH EKU, CKCS. החיסון אינו מכיל ווירוס מוחלש או ווירוס מומת אלא חלקיקים דמויי ווירוס. על כן תופעות הלוואי(אם הן מופיעות) הן קלות וחולפות תוך זמן קצר. כל טוב. פרופ' י. מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם