וירוס/ ביופסיה

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

12/09/2009 | 22:29 | מאת: מודאגת

שבוע טוב לפני כחדשיים "נתבשרתי" כי אני נושאת את הוירוס בעקבות ביופסיה שנעשתה לי .נתבקשתי להגיע לביקורת בעוד כחצי שנה . האם עליי להיות מודאגת ? האם חיסון בשלב זה הינו אפקטיבי ? האם כאבים במהלך קיןם יחסי מין הם חלק מתופעות הלוואי ? והאם בלשב זה צריך רק פשוט להיות במעקב ?

13/09/2009 | 15:02 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, אין סיבה לדאגת יתר. החיסון GARDASIL הוא נגד ארבעה זנים של הנגיף. על כן אפילו אם נדבקת באחד מהם כדאי לעשות אותו כי הוא יגן עליך בפני הזנים האחרים. הכאבים ביחסים אינם קשורים לעיניין. מומלץ מעקב בלבד. כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם