תוצאות PAP

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

12/09/2009 | 21:50 | מאת: יואלה

שלום רב, אני בת 30. עברתי בדיקת PAP ולהלן הממצאים: Specimen Adequacy: Satisfactory for evaluation. Endocervical cells present. Interpetation/Result: Epithelial cell abnormality. Atypical Squamous cells of undetermined significance) ASC-US). Fungal organisms morphologically consistent with Candida species. Remarks: Few cells suspicious LSIL. Recommendation: Refet to colposcopy. נקבע לי תור לקולפוסקופיה לעוד 10 ימים והתבקשתי לקחת גלולת Fluconazole 150. לקחתיאת הגלולה ויש לי היום דימום. אודה לפרשנותכם: 1. האם הדימום קשור לגלולה. 2. קיבלתי בעבר את החיסון כנגד וירוס ה- HPV. האם מהממצאים ניתן להבין כי נפגעתי ע"י הוירוס למרות החיסון. 3. האם לאור הממצאים והדימום אני סובלת (בסבירות גבוהה) מ- LSIL/HSIL? תודה, יואלה

13/09/2009 | 14:58 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

ליואלה שלום רב, 1. לא. 2.הממצאים אינם ברורים. רואים תאים שמשמעותם לא ברורה. על כן הופנית לקולפוסקופיה.ברוב המקרים אין שום ממצא. כדאי לעשות את הבדיקה לפני כל מסקנה. 3.אין קשר בין הדימום לממצאים. גם כאשר התשובה הציטולוגית היא LSIL/HSIL (ואצלך זה לא) אין סימפטומים. כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם