תוצאות פאפ- עכשיו מה לעשות? מודאגת

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

06/07/2015 | 10:18 | מאת: בתאל

שלום נשלחה אליי בדיקת פאפ והסברת לי את תוצאותיה, שיש בו מרכיב של דם ודלקת שיכולות לפגוע בתוצאה, שאלתי היא האם התוצאה יכולה להיות מוטעית עד כדי כך שיכול אולי חס וחלילה להיות מצב טרום סרטני או סרטני ולא עלו על כך בגלל הממצאים האלו? הוא שלא כדי להרחיק לכת כל כך?! האם עליי לעשות פאפ במיידי? עליי לציין כי במעמד בדיקת הפאפ נעשתה לי צריבה בצוואר הרחם ונתן לי הרופא נרות דלאצין.. ועוד שאלה קטנה ברשותך מה זה אומר אקטרופיון בצוואר הרחם כי כל הזמן הרופא משתמש בביטוי הזה ואני לא נבינה האם זה מסוכן? תודה רבה לך specimen adequacy: less than optimal explanation:partially obscuring blood and inflammation cytologic findings: endocervical cells -present +++bloody smear inflammatory smear -mild results and remarks- negative for intraepithelial lesion or malignancy recommenation-routine foolow up תודה רבה

אין לסמוך על פאפ זה. אקטרופיון הוא מצב בצוואר הרחם שנוטה לדמם.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם