הידבקות ב HPV סרטני וסרטן שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

05/03/2015 | 23:51 | מאת: ארי

האמנם מי שנדבק בזנים מסרטנים של HPV נמצא בסיכון גבוה יותר לחלות בסרטן שלפוחית השתן? Bladder cancer risk is up to 2.8 times higher in people with human papillomavirus (HPV) infection, versus uninfected people, a meta-analysis showed לאלו עוד גידולים לא 'קלאסיים' ל HPV יכול לגרום HPV?

גדולים ממאירים בחלל הפה והלוע למשל.

10/03/2015 | 23:05 | מאת: ארי

הכוונה בשאלה היא לגידולים אחרים שאינם משוייכים ל HPV, לדוגמה גידולים של הפרוסטטה, אשכים, שחלות, שד ועוד. האם יש אפשרות שחלקם נגרמים ע"י HPV?

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם