תוצאות ביופסיה

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

11/09/2009 | 20:31 | מאת: היסטרית

חברי עבר בדיקת ביופסיה לאחר שאף רופא לא הצליח להבין מהם הסימנים שהופיעו על איבר מינו ובתוצאות הביופסיה כתבו לו 2 אבחנות אפשריות - LONG STANDING FLAT CONDYLOMA או POLYP מיותר לציין שאני היסטרית לחלוטין, מאחר וראיתי את חומרת הסימנים האלה אשר הגיעו בקיום יחסי מין עד זוב דם. 1. האם האבחנה של הקונדילומה אומרת שיש לו את וירוס הפפילומה? 2. האם זה אומר שגם לי יש קונדילומה? 3. האם זה אומר שיש לי את וירוס הפפילומה? 4. האם זה אומר שיש לי סרטן? 5. האם לא אוכל להיכנס להריון? 6. האם זה אומר שהוא "נגוע" לנצח ותמיד יהיה מדבק בעת קיום יחסי מין? 7. מה זה בעצם קונדילומה? 8. מהו הטיפול בקונדילומה? * מצטערת על "הפגזת" השאלות, אבל אנחנו עומדים להתחתן,ורוצים להביא ילדים די מהר, וכמו שזה נראה כרגע, עם סערת הרוחות וכל מה שמסביב, נראה שכל העניין יתבטל במידה ואכן מדובר בפפילומה ו/או סרטן ו/או במידה ולא נוכל לקיים יחסים ללא קונדום לנצח. אשמח לתשובתך המהירה כי אני הורגת אותו בצרחות ומריבות מאתמול והסופש הזה הולך להיות א ר ו ך.... תודה ושבת שלום

12/09/2009 | 09:08 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, להלן תשובה לשאלותיך: 1. קונדילומה נגרמת על ידי ווירוס הפפילומה. 2.אם אינך רואה נגע אז אין לך קונדילומה. 3. קרוב לוודאי שנידבקת בנגיף. אצל רוב האנשים זה לא מתבטא. לכי להבדק אצל גינקולוג (זה חשוב). 4.הזן של הנגיף שגורם לקונדילומה אינו גורם לסרטן. 5.אין קשר בין הידבקות בנגיף ליכולת להרות. 6. לרוב הגוף מתגבר תוך שנים אחדות על ההידבקות. 7.זה נגע הנראה כעין גידול לעיתים דומה לכרובית, על העור. 8. בד"כ מסירים אתן (חנקן נוזלי, חשמל, ליזר וכו'). אין סיבה להיסטריה. קרוב לוודאי שכבר נידבקת על כן אין שום טעם לשימוש בקונדום.חבל על העצבים והמריבות. כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם