בדיקת פאפ לא תקינה

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

10/09/2009 | 18:25 | מאת: שירן

עשיתי בדיקת פאפ והיא יצאה לא תקינה עקב עדות לזיהום הנגרם ע"י וירוס ה- hpv . חשוב לציין שאין לי שום תלונות או תסמינים. רציתי לדעת אם אפשר לדעת מבדיקה זאת באיזה זן מדובר? ולאיזה רופא אפשר לפנות לבדיקת פפילומה בלשון? הופנתי לקולפוסקופיה להמשך בירור.

11/09/2009 | 06:35 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

לשירן שלום רב, בדיקת הפאפ אינה מיועדת לבדוקHPV על כן גם אי אפשר לדעת באיזה זן מדובר. בקשר ללשון: פני לרופא אף אוזן וגרון. בברכה, פרופ' יוסף מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם