השפעת גרדסיל

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

09/09/2009 | 21:30 | מאת: הדס

שלום רב 1. האם החיסון גרדסיל מתחיל להשפיע מהזריקה הראשונה, או רק לאחר שלושת המנות? 2. אני מבינה שהבעיה העיקרית בישראל היא קונדילומות, מכיון שסרטן צוואר הרחם אינו נפוץ וניתן לאבחן אותו בעזרת PAP. עד כמה נפוצות הקונדילומות, באחוזים? תודה רבה, הדס

10/09/2009 | 05:10 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

להדס שלום רב, 1.כבר הזריקה הראשונה מקנה הגנה טובה, אך הגנה שלמה היא אחרי כל 3 הזריקות. 2 באחת מקופות ה חולים בישראל העריכו ש 5% מהחברים יש להם קונדילומות (עשרות אלפים אנשים). בראה"ב השכיחות של הדבקה בנגיף בקרב נשים בגיל 14-49 היא של כ-27%. כל טוב, פרופ' י. מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם