קונדולומות

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

06/02/2010 | 19:57 | מאת: r.d

לפני כ5 שנים היו לי קונדולומות ,עברתי טיפול לייזר,הקונדולומות לא חזרו,אני עושה כל שנה פאפ,ובדיקת קולוסקופיה,אבל בכל זאת לא רגועה.הייתי רוצה לדעת אם הווירוס עדיין ישנו אצלי בגוף,ואם חלילה כן,איפה אפשר לעשות את הבדיקה אם הווירוס אלים או לא.בתודה לפרופ יוסף ,מחכה לתשובה במייל

07/02/2010 | 04:58 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, מה שחשוב הוא לא אם הווירוס נמצא אלא אם הוא מתבטא קלינית. הזן שגורם לקונדילומות אינו אלים. אפשר לעשות בדיקת PCR אך זה מיותר. כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם