שאלה

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

04/02/2010 | 11:07 | מאת: רות

שלום.אים ידוע שיש את ווירוס הפפילומה האנושי מספר שניםוהקולופוסקופיות תקינות ומשטחי הפאפ תקינים ולא היו יבלות באברי המין ואחרי מספר שנים הופיעו יבלות זה סימןשל התפרצות הווירוס? תודה.

04/02/2010 | 15:38 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, לא מדובר ב"התפרצות". הווירוס משום מה מתבטא קלינית.פאפ וקולפוסקופיה אינם מדיקות לגילוי הווירוס אלא למצבים בצוואר הרחם שהווירוס יכול לגרום להם. אצל רוב האנשים הנושאים את הווירוס הוא לא בא לידי ביטוי קליני. כל טוב. פרופ' יוסף מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם