וירוס HPV

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

09/09/2009 | 17:04 | מאת: שמרית

שלום, לפני שנה בבדיקת קולוסקופיה נמצא אצלי וירוס HPV ונלקחה ביופסיה -שנמצאה תקינה הרופא בזמנו צרב את אותם האזורים הנגועים . לאחר חצי שנה בביקורת ישנם שוב אזורים נגועים בקוילוציטוזיס ושוב הרופא צרב אותם. השאלה שלי היא: האם אין טיפול שמשמיד אותם לתמיד? האם זה נורמלי שזה חוזר? יש בזה סיכון? יכול לפגוע בפוריות?(אני נשואה אז האם יש צורך להזדרז...) בתודה מראש.

09/09/2009 | 20:29 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

לשמרית שלום רב, אין טיפול לווירוס. אפשר רק לטפל בנגעים שהוא גורם להם. יש נגעים שכלל אין צורך לטפל בהם (כמו קוילוציטוזיס). כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם