חיסון של סרטן צווא הרחם

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

24/08/2009 | 14:04 | מאת: ש

אתמול 23/08/09 פורסמה כתה בנושא של חיסון וירוס הפפילומה, בכתבה נאמר כי החיסון רק גורע ולא מועיל וכי ישנ תופעות לוואי כגון חום והתכווצויות ברחם (שבמקרה זה הופיעו אצלי במשך שבועיים -התייחסות רופא "לא מדובר בהתופעות לוואי של החיסון") השאלה היא האם אכן מדובר בחיסון שהשפעתו הפוכה ואכן מסוכן? האם להמשיך לעשות את 2 החיסונים הנוספים? אם אני מפסיקה את החיסונים האם משפיע על משהו? אנא אני קצת בלחץ בנושא, אם ידוע משהו תעדכנו בבקשה

25/08/2009 | 12:22 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, עד היום הופצו מיליוני מנות חיסון בעולם (רובן בארה"ב) • ה- CDC (רשות בקרת המחלות) מדווח כי רוב תופעות הלווא הן קלות וכי שיעור תופעות הלוואי אף נמוך מחיסונים מקובלים אחרים • תופעות הלוואי החמורות המדווחות לרוב אינן מקושרות ישירות למתן חיסון. אל תאמיני כל מה שכתוב בעיתונות הכללית על ידי אנשים שאינם אנשי מקצוע. החיסון מסיג בדיוק את המטרה למענה הוא יוצר. אין השפעה הפוכה. החיסון GARDASIL מגן 4 זנים נפוצים של הנגיף (6,11,16,18). שניים מהזנים הם הגורם ל-90% מיבלות המין (קונדילומות - הנפוצות מאד בישראל) ושניים הם הגורם ל-70% מסרטני צוואר הרחם (שנדיר אצל יהודיות בישראל).החיסון CERVARIX הוא רק נגד שני הזנים היכולים לגרום לסרטן צוואר הרחם. הפסקת החיסון אין לה השפעה רעה.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם