תוצאות לא תקינות

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

24/08/2009 | 12:54 | מאת: דלית

בת 35 נוטלת גלולות כ-12 שנה.מעשנת.לאחרונה פאפ לא תקין,קולוסקופיה לא תקין,נלקחה ביופסיה נצפו תאים טרום ס.כמה זמן נדרש לקבלת התוצאה?ידוע לי שקיימות מגוון פעולות"לניקוי" צריבה, הקפאה,קוניזציה.מה ההבדלים?ואם אני אמורה לעבור אחת מהפעולות הנ"ל אומר שאני לוקה במחלה?הפסקתי לעשן תודה.

25/08/2009 | 05:22 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, מעבר למספר ימים, הזמן עד לקבלת התשובהתלוי בעומס במעבדה. צורת הטיפול תהיה תלויה בחומרת תשובת הביופסיה.לרוב הטיפול במצבים הטרום סרטניים מביא לריפוי שלם. כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם