חיסון הגרדסיל

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

08/09/2009 | 15:00 | מאת: חן

אני בדילמה אם לעשות את החיסון. שמעתי על מקרי מוות וזה מאוד מרתיע אותי. הבנתי שהחיסון הוא רק לפני גיל 16 ולפני קיום יחסי מין. על שני הקריטריונים האלה אני לא עונה. התחלתי לקחת גלולות ממש עכשיו. ואני ממש בהתלבטות אם לקחת את החיסון או לא כי בנוסף הבנתי שרמת הסיכון בישראל היא מאוד נמוכה. אשמח אם תכוונו אותי אם כדאי או לא. תודה

08/09/2009 | 16:12 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

חן שלום רב, עד היום הופצו כ- 26 מיליון מנות חיסון בעולם (רובן בארה"ב) ה- CDC (רשות בקרת המחלות) מדווח כי שיעור רוב תופעות הלווא הן קלות וכי שיעור תופעות הלוואי אף נמוך מחיסונים מקובלים אחרים תופעות הלוואי החמורות המדווחות (מוות ) אינן מקושרות ישירות למתן חיסון . לא היה מכנה משותף לכל מקרי המוות ובמקרים בהם בוצעה נתיחה שלאחר המוות לא נמצא שסיבת המוות הייתה מתן החיסון. ה CDC (רשות בקרת המחלות) וה- ) F DA רשות התרופות הפדרלי) האמריקאיים פרסמו הודעה 8 על כך שעל סמך כל המידע הקיים כיום חיסון הגרדסיל- ((Gardasil בטוח, יעיל והתועלת בשימוש בו עולה בהרבה על הסכנות. החיסון מתאים גם לנשים שהם מעל גיל 16 וקיימומכבר יחסי מין. כל טוב, פרופ' י. מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם