חיסון סרטן צואר הרחם בגיל 26

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

08/09/2009 | 13:24 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 26 (וכמה חודשים) האם זה אפקטיבי לעשות את החיסון בגילי? לא הבנתי למה יש הבדל בגילאים בין החיסונים - האם תוכל להסביר זאת? תודה

08/09/2009 | 16:07 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

למיכל שלום רב, החיסון (GARDASIL) הוא כנגד 4 זנים נפוצים של נגיף ה- HPV (6,11,16,18). שניים מהזנים (6,11)הם הגורם ל-90% מיבלות המין (קונדילומות –שכיחות מאד בישראל)) ושניים(16,18)הם הגורם ל-70% מסרטני צוואר הרחם (נדיר בישראל). בזמנו הניסויים נערכו (והוכיחו את יעילותן) בקרב נשים עד גיל 26, על כן החיסון (GARDASIL) אושר עד גיל זה (על ידי שרות התרופות האמריקאי - FDA, וכן בישראל). כיום כבר ידוע שהוא יעיל גם בגיל מבוגר יותר (עד גיל 45). החיסון CERVARIX אושר עד גיל 46. הוא רק נגד שני הזנים של נגיף ה- HPV (16,18)הקשורים לסרטן צוואר הרחם (לא אושר עדיין על ידי ה-FDA, אושר בישראל). כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם