הדבקות בנגיף

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

06/09/2009 | 16:07 | מאת: מודאגת

בן-זוגי קיים יחסי-מין מלאים, ללא קונדום, כולל מין אוראלי, עם אשה שהיתה חולה בסרטן צוואר הרחם. האם הנגיף יכול לעבור אליי, אם כן האם רק במגע מיני? האם הנגיף יכול לעבור גם דרך הרוק? בנשיקה?

06/09/2009 | 21:12 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, אמנם יתכן שהוא נדבק. גם קונדום מקנה רק הגנה חלקית. ההידבקות היא בכל סוגי יחסי המין.רצוי שתהיי במעקב עם בדיקות פאפ (משטח ציטולוגי של צוואר הרחם). בברכה, פרופ' יוסף מנצ'ר.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם