QUESTION

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

23/08/2009 | 21:16 | מאת: RONEN

1.האם בדיקת PCR לגילוי נגיפי הHPV נחשבת מהימנה??? 2.מה הסיכוי להפטר מוירוס HPV??? 3.אם בדיקה שלילית זה אומר שאין נגיפים בגופי?? 4.שאלה שמסקרנת אותי מפני שאני קורא המון חומר על המחלה האם בדיקת PCR נותנת חיזוי טוב יותר לסרטן צוואר הרחם מאשר בדיקת PAP??? 5.נבדקתי בעבר בPCR לנגיף וקבלתי כי נדבקתי בזנים המסוכנים 16 18 (אני גבר) לאחר שנה פלוס בהם לא קיימתי יחסי מין ולא היו שום נגעים באיבר המין חזרתי על הבדיקה והבדיקה יצאה שלילית לחלוטין הרופא אמר שאני בריא ויכול לקיים יחסי מין ללא חשש ובלי לדבר על כך עם הפרטנריות שלי וכך עשיתי ...האם ניתן לסמוך על בדיקת הPCR???האם אני מסכן את הנשים עמן אני בא במגע???? האם הגיוני שיצאתי שלילי בבדיקה החוזרת???? תודה רבה ולהתראות

25/08/2009 | 05:18 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, 1. כן. 2.אצל רוב האנשים הוא נעלם מעצמו כעבור שנים אחדות. 3.נכון. 4.בדיקת PAP מראה את המצב הנוכחי של צוואר הרחם. 5.אפשר לסמוך על הבדיקה. כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם