שאלה בקשר להבראה מוירוס הפפילומה

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

05/09/2009 | 03:08 | מאת: ענבל

שלום, לפני כשנה עברתי טיפול צריבה בלייזר עקב הדבקות בוירוס הפפילומה שגרמה למס' יבלות. מאז לא צמחו יבלות חדשות וכל האזור נקי - נאמר לי שאם אחרי שנתיים המצב נשאר כך כנראה שהוירוס עבר לגמרי. שאלתי היא: האם עקב העובדה שהאזור נקי לגמרי מיבלות זה בטוח לקיים יחסי מין ללא קונדום (עם בן זוג קבוע כמובן...), למרות שרק עברה שנה מאז הטיפול, ללא חשש שאדביק את בן זוגי בוירוס?

05/09/2009 | 16:03 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

לענבל שלום רב, זה שהאיזור "נקי" אינו אומר שהווירוס לא קיים יותר. קונדום מקנה רק הגנה חלקית. אם מאד חשוב לך לדעת אם הווירוס עדיין קיים תבקשי בדיקת HPV TYPING מהפות ומצוואר הרחם. בברכה, פרופ' יוסף מנצ'ר

05/09/2009 | 22:44 | מאת: ענבל

שלום פרופ' מנצ'ר, האם ברגע שיש לי את הוירוס יש סכנה שאני אדביק את בן זוגי - גם אם אני רק נושאת אותו ללא כל סימנים של יבלות? אני חשבתי שרק אם יש יבלת ויש מגע של העור עם היבלת יכולה להתבצע הדבקות. האם אני טועה?

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם