מקרי מוות בגלל גרדסיל

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

03/09/2009 | 21:49 | מאת: סיוון

קראתי שבעקבות חיסון גרדסיל מתו 32 בנות. מה המשמעות? למה להתחסן בחיסון הזה? יש חיסון אחר במקומו?

04/09/2009 | 14:09 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

לסיוון שלום רב, עד היום הופצו יותר מ 26 מיליון מנות חיסון בעולם (רובן בארה"ב) ה- CDC (רשות בקרת המחלות בארה"ב) מדווח כי שיעור רוב תופעות הלווא הן קלות וכי שיעור תופעות הלוואי אף נמוך מחיסונים מקובלים אחרים תופעות הלוואי החמורות המדווחות (מוות ) אינן מקושרות ישירות למתן חיסון.לא היה מכנה משותף לכל מקרי המוות ובמקרים בהם בוצעה נתיחה שלאחר המוות לא נמצא שסיבת המוות הייתה מתן החיסון. מאורעות קרישי דם בכלי הדם היכולים לעיתים לגרום למוות אירעו בנשים עם גורמי סיכון כמו נטילת גלולות ולכן ניתן לשייך את התופעה למתן הגלולות. ה CDC וה-FDA (רשות התרופות הפדרלי)האמריקאיים פרסמו הודעה על כך שעל סמך כל המידע הקיים כיום חיסון הגרדסיל- Gardasil בטוח, יעיל והתועלת בשימוש בו עולה בהרבה על הסכנות. החיסון (GARDASIL) הוא כנגד 4 זנים נפוצים של נגיף ה-HPV שניים מהזנים הם הגורם ל-90% מיבלות המין (קונדילומות –שכיחות מאד בישראל)) ושניים הם הגורם ל-70% מסרטני צוואר הרחם (נדיר בישראל). על כן כדאי להתחסן. בברכה, פרופ' יוסף מנצ'ר

26/12/2012 | 00:04 | מאת: .

תקראי ותחקרי בעצמך יש המון מידע באינטרנטף ואכן חיסון הגרדסיל נחשב אחד המסוכנים עם תופעות לוואי קשות

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם