יעילות החיסון

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

03/09/2009 | 18:59 | מאת: טלי

בת 40 . האם החיסון יעיל גם למי שהתגלו אצלו קונדילומות וצרבו אותם?

03/09/2009 | 20:43 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, החיסון CERVARIX (אושר לגילך) מיועד רק לשני הזנים הקשורים לסרטן צוואר הרחם. החיסון GARDASIL (אושר בישראל עד גיל 26 אך ידוע שהוא יעיל גם בגילך) מיועד ל- 4 זנים. בגילך אפשר להשיגו עם מרשם (בלי תמיכה מקוה"ח). הוא יעיל גם עבור מי שהיו לה קונדילומות כי בד"כ לא נדבקים בזנים אחדים. כל טוב, פרופ' י. מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם