גרדסיל - ממתי אני נחשבת "מחוסנת"?

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

21/12/2009 | 09:56 | מאת: יעל

חוסנתי ב-2 מתוך שלושת החיסונים של גרדסיל למניעת סרטן צוואר הרחם, ובמהלך תקופה זו פגשתי בבן זוג חדש. כרגע אנו משתמשים באמצעי מניעה (קונדומים) ואני נוטלת גלולות. את החיסון השלישי אני צפויה לקבל בתחילת ינואר ( 08.01.2010) ורציתי לדעת החל ממתי הוא "תקף", זאת אומרת - כמה זמן לאחר הזריקה השלישית אני "מחוסנת" ? (ואוכל לקיים יחסים ללא שימוש בקונדום?) אציין כי ידוע לי שהחיסון מטפל רק בחלק מסוגי הוירוס. תודה רבה.

21/12/2009 | 12:34 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, כבר הזריקה הראשונה מקנה הגנה די טובה. כמובן שחיסון מלא כנגד הזנים שבזריקה הוא אחרי כל שלושת הזריקות. כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם