פפילומה וירוס זן 16

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

18/12/2009 | 23:54 | מאת: נינה

שלום! שאלתי היא כזאת. האם וירוס פפילומה זן 16 גם נעלם עם השנים? האם זה עובר בלידה לילד? מה יודעים על הוירוס הזה? יש מומחה לפפילומה זן 16 בארץ ? תודה מראש.

19/12/2009 | 09:04 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, כל זני הנגיף HPV נעלמים לרוב עם הזמן.אך נדרש מעקב. הסיכוי שזה יעבור בלידה ליילוד הוא זניח ועל כן מתעלמים מאפשרות זו. אין מומחים לזן ספציפי- כל מי שעוסק בנושא מתמצא גם בזן זה. כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם