HPV בגברים

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

03/09/2009 | 02:31 | מאת: יואב

שלום רב, גיליתי נגעים על איבר מיני שהתגלו כנגעי פפילומה. הם הוסרו ע"י לייזר וכעבור שבועיים מריפוי האיזורים הנגועים הרופא ביצע לי בדיקת PCR. אני כרגע מחכה לתשובות הבדיקה. שאלותי הן: 1. מהי אמינות בדיקת ה-PCR אצל גברים? האם לא יכול להיות שהרופא "פספס" נקודה שדווקא בה יש את הוירוס? 2. איך יכול להיות שהרופא עושה לי את בדיקת ה-PCR כ"כ מהר אחרי הסרת הנגעים? קראתי שלוקח לוירוס כשנה עד שמערכת החיסון מגרשת אותו, אם בכלל. יכול להיות שהוירוס יעבור כ"כ מהר? תודה מראש, יואב.

03/09/2009 | 07:04 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, 1.אמינות הבדיקה גבוה. 2. אין טיפול בווירוס. הוא נמצא גם בעור שנראה תקין. הטיפול מכוון רק לנגעים שהווירוס גורם. על כן אני סבור שבדיקת ה- PCR שנעשתה די מיותרת. אין לצפות שלא יימצא ווירוס.וכפי שכבר כתבתי אין לו טיפול. בברכה, פרופ' י. מנצ'ר

03/09/2009 | 07:28 | מאת: יואב

תודה רבה על התשובה המהירה. ברשותך שאלה נוספת. 1. אם הווירוס עדיין מתחת לעור, אז יס סבירות שהנגעים יחזרו שוב ושוב? 2. אם הוירוס עדיין שם, אני לא יכול לקיים יחסי מין מבלי להדביק את בנות זוגי? ז"א שבמשך שנים לא אוכל לקיים יחסי מין? בברכה, יואב.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם