האם כדאי להתחסן נגד וירוז הפפילומה

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

23/08/2009 | 14:42 | מאת: רינה

היום בטלויזיה אמר מנהל בית חולים מעיני הישועה (אים אייני טועה .) שהחיסון יכול להביא את המלה עצמה והוא ניסיוני ולא בטוח ואני כבר עשיתי חיסון ראשון מתוך שלוש מה לעשות? אני מאד מודאגת האם להמשיל ולחסן או לא? תודה רבה רינה

25/08/2009 | 05:13 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, בהחלט כן. החיסון (GARDASIL) הוא כנגד 4 זנים נפוצים של נגיף ה- HPV (6,11,16,18). שניים מהזנים הם הגורם ל-90% מיבלות המין (קונדילומות –שכיחות מאד בישראל)) ושניים הם הגורם ל-70% מסרטני צוואר הרחם (נדיר בישראל). שני סוגי החיסון הנמצאים בישראל הוכחו כיעילים ובעלי תופעות לוואילרוב קלות.

29/09/2009 | 18:06 | מאת: שני

האם ניתן לקבל חיסון זה גם בגיל 32 באופן פרטי?

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם