סרטן צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

23/11/2009 | 15:41 | מאת: יהודית

שלום רב אני בת 25 קיבלתי את הזריקה הראשונה מתוך 3 ונאמר לבוא לקבל את הזריקה השניה לאחר לא פחות מחודש.לאחר 3 חודשים הרופאה נתנה מירשם לזריקה השניה והלכתי לקבל אותה.בקופת חולים האחות אמרה שזה לא בסדר.את הזריקה השניה צריך לקבל בידיוק אחרי חודש.האם זה נכון?לכן צריך להתחיל הכל מהאתחלה?זה מאוד יקר כל זריקה .השאלה מה אני צריכה לאשות? תודה על כל תשובה מהירה

24/11/2009 | 05:52 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, לוח הזריקות של החיסון הנקרא GARDASIL הוא: את הזריקה השניה נותנים 2 חודשים אחרי הראשונה ואת השלישית 6 חודשים אחרי הראשונה (ז.א. 4 חודשים אחרי השניה). לוח היסונים של החיסון הנקרא CERVARIX הוא:את הזריקה השניה מקבלים חודש אחרי הראשונה ואת השניה 6 חודשים אחרי הראשונה. לא צריך להתחיל את הכל מחדש אם האיחור בין הזריקות הוא לא זמן רב מאד. כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם