יתרונות הסרווריקס?

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

18/11/2009 | 19:25 | מאת: תוהה

שלום רב פרופ' מנצ'ר, אני בת 31 ומעוניינת לקבל חיסון. תהיתי מהו היתרון של חיסון הסרווריקס. ידוע לי כי הוא אינו מגן מפני קונדלימות, עם זאת הבנתי שיש לו ככל הנראה הגנה נוספת אל מול זנים נוספים של הוירוס. החישוב הכלכלי אינו חשוב מבחינתי בעניין זה :) תודה מראש על המענה!

19/11/2009 | 05:03 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, יתרונו בכך שהוא אושר בישראל עד גיל 46.סרטן צוואר הרחם נדיר בישראל. קונדילומות שכיחות מאד. ידוע כיום שגם החיסון השני יעיל עד גיל 45וגם מגן בפני זנים נוספים. כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם