בדיקת CIN1

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

31/08/2009 | 14:24 | מאת: יפעת

שלום, אני בת 26, עם בן זוג קבוע. עקב דימומים במהלך יחסי המין לפני כשנתיים ביצעתי בדיקת פאפ שנמצאה תקינה, וביופסה שנמצאה חיובית. לאחר מכן- מעקב חצי שנתי. לפני מספר חודשים שוב הופיע דימום, ועשו לי ביופסיה נוספת (עוד אין תוצאות). הדימומים החלו להופיע לאחרונה בתדירות גבוהה יותר- אך לא בכל פעם שאני מקיימת יחסים. שאלתי- האם מעקב בלבד מספיק, או שיש צורך בטיפול כלשהו?

31/08/2009 | 15:06 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, אם יש או אין צורך בטיפול אפשר יהיה להחליט רק לאחר קבלת התשובה של הביופסיה. בד"כ נהוג רק לעקוב אחרי תשובה של CIN1. אך גם אם התשובה תקינה והדימום מפריע לך אפר לטפל בעצם הדימום. כל טוב, פרופ' י. מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם