חיסון נגד סרטן צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

29/08/2009 | 22:18 | מאת: X

אני בת 35,נשואה+1. לפני כ 3 שנים עברתי קוניזציה לאחר שהתגלה CIN2. לאחר מכן נכנסתי להריון וילדתי ובבדיקות תקופתיות שאני עוברת הרופא אמר שהמצב בסדר גמור. הרופא שלי המליץ לי לעשות את החיסון, שאלתי היא: 1. האם יש טעם לבצע את החיסון כי אני נמצאת במגע מיני אך ורק עם בעלי והוא נמצא אך ורק איתי. 2. אני מתכננת הריון, האם מומלץ לקבל את 2 המנות של החיסון לפני כניסתי להריון או לחכות לשלב מאוחר יותר? 3. האם יש קשר בין הנושא לנטילת הגלולות למניעת הריון

30/08/2009 | 15:58 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, 1. אני סבור שרצוי שתקבלי את החיסון כי אין לדעת מה יביא העתיד. החיסון CERVARIX אושר עד גיל 46 והוא נגד שני זני הנגיפים הקשורים לסרטן צוואר הרחם. אני סבור שתוכלי גם להשיג(בלי השתתפות הקופה) את החיסון GARDASIL ?שידוע כיום שהוא גם יעיל עד גיל 45, ושבנוסף לשני הזניםן הנ"ל גם מגן בפני הזנים הגורמים יבלות מין הנפוצות מאד בארץ. 2.בשני החיסונים מדובר בשלוש זריקות. הזריקות אינן מומלצות בהריון. 3. אין קשר לגלולות. בברכה, פרופ' י. מנצ'ר

31/08/2009 | 12:46 | מאת: אנה

שלום, הבנתי שהחיסון GARDASIL שהוא נגד ארבעה זנים מתאים רק לגילאים 9-26. לפי מה שאתה אומר הוא יעיל עד גיל 45...זה אומר שאפשר להתחסן בו מעל גיל 26? אשמח לתשובתך תודה

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם