הדבקה בפפילומה מהידיים

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

05/02/2024 | 09:53 | מאת: ישי

שלום דוקטור אשמח להבין אחת ולתמיד שאומרים שניתן להידבק בפפילומה מהיד לאיבר מין למה מתכוונים לכל זני הפפילומה? יש לי מספר שאלות אשמח לקבל מענה 1.היבלןת פפילומה למשל שיוצאים לילדים ומבוגרים באצבעות הידיים הם זנים שונים מאלו שיוצאים באיברי המין אז הם גם מדבקים בעת נגיעות את איברי המין? 2. אם זה ככה גם אוננות פשוטה היום זו דרך מסוכנת להדבקה? 3. או שמתכוונים רק לזנים של פפילומה שיוצאים באיבר המין ואז הידיים הם דרך להעברה במהלך יחסי מין נניח נגיעה באיזור נגוע(פי הטבעת שבו יש וירוס פעיל) ואז החדרת אותה האצבע לנרתיק. זאת הכווונה של העברה דרך הידיים?

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם