המשך מגע מיני מונע הירפאות?

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

08/05/2023 | 23:19 | מאת: אמיר

נניח ויש לי את הוירוס (נניח, כי לגברים קשה לבדוק אם יש או אין כי אין בדיקת פאפ כמו לנשים). נניח ובת זוגי נדבקה ממני. השאלה - מה הלאה? קראתי שיש איזשהו סיכוי שהוירוס עובר מעצמו תוך כמה זמן. (האם זה נכון?) האם כשהיא שוכבת איתי היא פוגעת בסיכוי הזה שהוירוס יעבור? האם יש אלמנט כמו "עומס נגיפי" (כמו מהקורונה) כלומר שברגע שאנחנו שוכבים היא בעצם נחשפת שוב ושוב לוירוס? או שברגע שהיא נדבקה אז אי אפשר להידבק שוב? בשורה התחתונה: אם אנחנו ממשיכים לשכב, זה מסכן אותה יותר מהמצב הנוכחי שהיא כבר נדבקה?

כי לגברים קשה לבדוק אם יש או אין כי אין בדיקת פאפ כמו לנשים= לגברים יש בדיקת HPV PCR לבדוק אם הם נשאים של ה HPV. נניח ובת זוגי נדבקה ממני. השאלה - מה הלאה?= הצעד הבא לשניכם הוא קולפוסקופיה מקיפה. יש איזשהו סיכוי שהוירוס עובר מעצמו= כמו במקרים של וירוסים אחרים מערכת החיסון מחסלת את הנגיפים. האם כשהיא שוכבת איתי היא פוגעת בסיכוי הזה שהוירוס יעבור?= נכון האם יש אלמנט כמו "עומס נגיפי" (כמו מהקורונה) כלומר שברגע שאנחנו שוכבים היא בעצם נחשפת שוב ושוב לוירוס? = כן אם אנחנו ממשיכים לשכב, זה מסכן אותה יותר מהמצב הנוכחי שהיא כבר נדבקה?= כן

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם