מפחדת ליפול בין הכיסאות

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

27/12/2022 | 07:03 | מאת: חוששת

בבדיקת קולפוסקופיה אם הכל נראה תקין ואין אזור שלא ״נצבע״ אז לא לוקחים ביופסיה? עשיתי פאפ שיצא HSIL עם 2 זנים מסוכנים עשיתי קולפוסקופיה וביופסיה שהראתה CIN1, צרבתי בלייזר והתחסנתי בשלוש מנות. אחרי חצי שנה שוב עשיתי פאפ שהראה שוב HSIL הפעם עם שלושה זנים מסוכנים אחרים עשיתי שתי קולפוסקופיות בהפרש של ארבעה חודשים (אחת דרך כללית ואחת בפרטי כי הרגשתי שהרופא בכללית חיפף) ובשתיהן לא נלקחה ביופסיה מה שכן, הרופא הפרטי צרב שוב בלייזר בטענה שיש כלי דם (משהו לא ברור). אמר לי להפסיק לעשות פאפ ולבוא אליו לקולפוסקופיה נוספת עוד שנה. לא מבינה.. מצד אחד HSIL שמראה השתנות חמורה של תאים מצד שני פעמיים לא לקחו ביופסיה ורק צרבו. **לא הציעו לי קוניזציה** מה לעשות?

יש לקחת דגימה מצואר הרחם ודגימה מתעלת צואר הרחם ואז לדון. פאפ לא קובע ובמדינות מתקדמות פחות מתייחסים אליו.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם