פפילומה וחיסון בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

24/04/2022 | 13:10 | מאת: רונית

שלום רב, כשהייתי קטנה קיבלתי מנת חיסון אחת לפפילומה אך לא המשכתי עם המנה השנייה. שאלתי היא כזו, האם מנת חיסון אחת מגנה עלי בכמה אחוזים? האם אפשרי לעשות את מנת החיסון השנייה בגילי( 21) יש לציין שהתחלתי כבר מגע מיני אך ללא חדירה למרות שלפפילומה זה לא משנה והיא עוברת בכל מגע אפשרי.. אם נדבקתי אפשרי עדיין להתחסן? איך אדע אם נדבקתי?

החיסון הוא היעיל ביותר אחרי תוצאה תקינה של בדיקת HPV PCR. זריקה אחת אינה מספקת.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם