בדיקת פאפ עם זן חיובי

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

12/01/2022 | 00:02 | מאת: א.ש

שלום רב, בת 31 נשואה כבר 10 שנים, בריאה בד"כ , עשיתי לפני כחודשיים בדיקת פאפ לצוואר הרחם, ולפי התוצאה Hpv 51 חיובי. מה זה אומר? האם אני צריכה לעבור עוד בדיקות? האם בעלי צריך לעבור בדיקות כלשהן? והאם צריך להימנע מקיום יחסי מין ? בנוסף, רופאת הנשים אמרה לי שזה עובר ביחסי מין, אבל בעלי ואני מגיל מאוד צעיר ביחד ולא היינו עם אחרים..אז האם ייתכנו סיבות אחרות להדבקה? לציין כי בעלי סובל כבר שנים מטחורים ובתקופות מסוימת זה היה מלווה בדימום חזק... הוא לא עשה את בדיקת הגסטרו ולא קיבל טיפול ...זה הולך וחוזר, האם ייתכן שזה מקור הווירוס?

אפשר להדבק בנגיפי HPV לאו דווקא מיחסי מין. מציע לך לפנות לגניקולוג המיומן בתחום. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 6956867 ת"א

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם