תוצאות קולפוסקופיה אשמח להסבר

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

19/08/2021 | 11:12 | מאת: ספיר

היי, עשיתי קולפוסקופיה לאחר בדיקת פאפ לא תקינה (lsil) וhpv 16 חיובי. בדיקת הקולפו לא תקינה גם היא ואלו הממצאים: צואר type 1, לאחר אפליקציה של חומצה אצטית TZ נמצא בשלמותו. מטאפליזה קשקשית. בליפ קדמי ואחורי, שני אזורים צרים של ATZ + WE , נלקחו ביופסיות משעה 6 ו12. המוסטזה עם ארגנטום ניטריקום. צביעה טובה עם לוגול למעט באזור הביופסיות. נרתיק במפ. אשמח רק להבין עד כמה הממצא הזה שכיח וכמה הוא יכול להיות חמור? כמובן שלא רגועה. תודה רבה.

יש להמתין לתוצאות הביופסיות.

19/08/2021 | 20:49 | מאת: ספיר

רק מה זה WE?

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם