תוצאות לא תקינות בדיקת PAP+HPV

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

29/07/2021 | 18:05 | מאת: ספיר

היי :) לצערי לאחר הרבה בדיקות PAP תקינות, קיבלתי אתמול תוצאה של בדיקת PAP לא תקינה - LSIL, חיובי לHPV זן 16 (שלהבנתי הוא הכי מסוכן). נקבעה לי קולפוסקופיה לעוד שבועיים - שאלתי היא כמה אני צריכה לדאוג? האם זן 16 הוא הכי מסוכן בגלל שהוא גם הכי נפוץ וכתוצאה מזה מן הסתם רוב מקרי הסרטן קשורים אליו? האם לרוב בממצאים מן הסוג הזה בדיקת הקולפוסקופיה תקינה או לא חמורה? אשמח לתשובה אני סופר בלחץ. תודה רבה!

אין כרגע ממה להילחץ. מה שיש לעשות זה קולפוסקופיה ודגימת צואר.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם