האם קיים קשר בין עישון קנאביס/סיגריות לוירוס?

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

09/03/2020 | 02:33 | מאת: Ms

היי ד"ר שאלה לפני בערך חצי שנה גליתי קונדילומה בפי הטבעת, עכשיו אני גבר ומעולם לא קיימתי יחסים דרך פי הטבעת, וקיימתי יחסים רק עם נשים איך זה קורה? חייב לציין שלפני 5 שנים היה לי קונדילומה במפשעות ובאזור האיבר וזה עבר לאחר שנה. ושאלה נוספת ד"ר לפני חודש ושבוע עשו לי ניתוח כירוגי להסרת כל הקונדילומות בפי הטבעת ובתעלה. ועכשיו תוך כדי החלמה חזרו לי הנגעים מה עושים ואיך נפטרים מזה? אני מותש נפשית :( והאם קיים קשר בין עישון קנאביס או סיגריות לוירוס? הכוונה האם העישון מחזק את הוירוס?

25% מגברים סטרייטים הלוקים בקונדילומה באברי המין לוקים גם בקונדילומה בפי הטבעת ואפילו בתוך התעלה האנלית. מנסיוני של 40 שנה ויותר הגישה היעילה ביותר להיפטר מהמחלה היא בלייזר מכוון ע"י קולפוסקופ. עישון סיגריות מעודד את המחלה.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם