שאלות בנושא לפפילומה והדבקה

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

04/01/2020 | 20:39 | מאת: דנה

שלום. לפני יומיים התגלה אצלי hpv זן 16 ועוד hr ודיספלסיה צווארית. מופנית לקולפוסקופיה. השאלות שלי נוגעות בנושא שאיני מוצאת מידע. עד כה הייתי בזוגיות שנים רבות והוא היה הפרטנר הראשון והיחיד שלי עד לפני שנה, פאפ תמיד יצא תקין, אחרון לפני 3 שנים. כיום יש לי פרטנר אחר והיה אחד לפניו. 1.האם זה כנראה מאחד מהם?או יכול להיות גם מבן זוגי לשעבר וזה התפרץ רק עכשיו? 2. האם הוירוס עצמו יחלוף לי מתישהו? 3. האם עליי להימנע מיחסי מין עם הפרטנר שלי או אף בכלל עד שיעבור? 4. האם בכל קשר עתידי יכול להיות שאקבל את הוירוס שכן לגברים אין בדיקה לאבחנה כמו לנשים? 5. כמו כן מה קורה במצב כזה מבחינת הגבר? כיצד הוא בודק אם יש לו אם אין תופעות חיצוניות? כיצד ההשלכות מבחינתו עם נשים אחרות? אני מעוניינת לשתף אותו. סליחה על האורך אני פשוט מאוד מוטרדת עד התור שלי לקולפוסקופיה וכי אין לי הבנה מה לגבי זוגיות עתידית ויחסי מין לאחר הדבקה.

1.האם זה כנראה מאחד מהם?או יכול להיות גם מבן זוגי לשעבר וזה התפרץ רק עכשיו? = כל האפשרויות אפשריות 2. האם הוירוס עצמו יחלוף לי מתישהו?= כן 3. האם עליי להימנע מיחסי מין עם הפרטנר שלי או אף בכלל עד שיעבור?= כך מומלץ 4. האם בכל קשר עתידי יכול להיות שאקבל את הוירוס שכן לגברים אין בדיקה לאבחנה כמו לנשים?= גם לגברים ישנה בדיקה לזהוי הנגיפים.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם