שאלה לגבי וירוס Hpv18

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

23/10/2019 | 11:04 | מאת: שרי

שלום, ב2018 גילו לי שינויים בתאים ואז לא הייתה אפשרות לבדוק hpv ,ביולי 2019 עדיין שינויים בתאים עם גילוי של hpv18 . האם זה יכל להתפתח לסרטני? ומתי זה עובר אם בכלל ? תודה

אפשרי. מע החיסון אמורה לחסל את הוירוס.

24/10/2019 | 18:08 | מאת: שרי

רשמת לי אפשרי אפשר לדעת על מה הגבת אפשרי ?

29/10/2019 | 02:45 | מאת: מומחה מזדמן

אני מניח שהוא התכוון לשניהם. יכול להפוך לסרטני (הסבירות תלוייה בסוג השינויים בתאים, מה שלא פירטט) ויכול גם לעבור. לרוב מערכת החיסונית מתגברת על הוירוס וגם השינויים בתאים עוברים (אך זה תלוי ברמת השינויים, כאמור).

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם