זנים בבדיקת מעבדה ורמת אמינות

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

21/08/2019 | 09:00 | מאת: רוית

היי דוקטור שוחחתי עם המעבדה שביצעתי אצלהם את הבדיקה.. הם בדקו לי 38 זנים וגם אצלהם זן 36 לא כלול ברשימה... אבל שוחחתי עם אחראית המעבדה ואמרה לי שגם נניח כל ה38 זנים שהם בודקים יצאו שלילי ויש זן שלא כתוב שם שאכן קיים באיזר שנלקח ממנו הpcr , אז הבדיקה תצא חיובי פשוט בלי פירוט על זן . רציתי לשאול אותך.. האם לדעתך נשמע הגיוני? (תלוי בקיט בדיקה?) האם גם אצלכם זה ככה? האם הזן 36 הוא בסיכון נמוך/גבוהה? תודה מראש.

איני יודע

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם