וירוס הפפילומה לאחר בדיקת פאפ

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

04/07/2019 | 11:57 | מאת: מאי

שלום, בבדיקת פאפ שביצעתי נמצא אצלי וירוס הפפילומה, הרופא המטפל אומר שכרגע אין מה לעשות מלבד לחזור לבדיקה נוספת בעוד כחצי שנה. 1. האם באמת מספיק להמתין חצי שנה או שעליי לדרוש בדיקות נוספות? 2. עליי להימנע לחלוטין מקיום יחסי מין עד שהוירוס לא ימצא יותר בגופי? 3. האם עליי להודיע לגברים איתם קיימתי יחסי מין? ואם כן, האם גברים ששכבתי איתם בשנה האחרונה זה מספיק או שיש צורך ללכת יותר אחורה? 4. בעבר התחסנתי נגד הוירוס, האם זה אומר שהוירוס שקיים אצלי הוא פחות מסוכן? תודה מראש !

ראשית כדאי לדעת במדוייק את תשובת הפאפ עצמה. 1. האם באמת מספיק להמתין חצי שנה או שעליי לדרוש בדיקות נוספות?= ממליץ קולפוסקופיה 2. עליי להימנע לחלוטין מקיום יחסי מין עד שהוירוס לא ימצא יותר בגופי?= כל זמן שיש וירוס את מדבקת. 3. האם עליי להודיע לגברים איתם קיימתי יחסי מין? = לפי מצפונך ואם כן, האם גברים ששכבתי איתם בשנה האחרונה זה מספיק או שיש צורך ללכת יותר אחורה?= אין לדעת מתי נדבקת. 4. בעבר התחסנתי נגד הוירוס, האם זה אומר שהוירוס שקיים אצלי הוא פחות מסוכן?= אם התחסנת בזמן שנשאת את הוירוס אזי יעילות החיסון היתה מאד נמוכה.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם