תאים טרום סרטניים בצוואר הרחם

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

14/04/2019 | 15:06 | מאת: יעל

שלום. אני מעוניינת לברר לפני כארבע שנים גילו לי תאים טרום סרטניים דרגה 2 בצוואר הרחם. עברתי ניתוח להסרת התאים וכל שנה אני עוברת בדיקת פאפ. וגם התחסנתי החיסון נגד פאפילומה לאחר שגילו לי את התאים. השאלה שלי האם החיסון שקיבלתי בעצם מונע את האפשרות להידבק שוב מאותו זן של נגיף שנדבקתי מלכתחילה?

החיסון באם ניתן כשאין לך את הנגיפים מגן בשיעורים גבוהים ביותר כנגד מצבים טרום סרטניים וסרטניים וכן כנגד קונדילומה.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם