קונדילומה חוזרת לי כל הזמן

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

17/01/2017 | 02:27 | מאת: גיל

אני בן 23 ויש לי קונדילומה כבר 4 שנים. אני מקבל טיפולי חנקן וגם נוזל כמו לקה ושום דבר לא מעיף לי את המחלה. האם אין פתרון למחלה הארורה הזאת?

מנסיוני הטיפול היעיל ביותר נעשה באמצעות הלייזר-קולפוסקופ. הלייזר -קולפוסקופ הוא השילוב שמבטיח זיהוי של כל הגדולים, גם הקטנים ביותר וגם מבטיח שהכוויה הנוצרת ע"י הלייזר היא שטחית ביותר[0.8 מ"מ] מה שמבטיח החלמה מהירה. בעבודה עם לייזר לבדו ללא קולפוסקופ, או עם חנקן או מחט חשמלית- הכוויה הנגרמת היא עמוקה ולוקח לה הרבה זמן להחלים וגם לא רואים את כל הנגעים כי הרופא מסתכל רק בעינים שלו ללא ההגדלה שמספק הקולפוסקופ. הקולפוסקופ הוא מין מיקרוסקופ שמגדיל לפי הצורך בין פי 6 לבין פי 100. כמו כן, שעושים את הפעולה בלייזר-קולפוסקופ מובטח שהגדול כולו מוסר ולא רק באופן חלקי. לייזר מיוחד זה יכול לקבוע באופו דיגיטלי את משך זמן הפעולה ואת עומק החדירה. המכשיר יקר מאד ולא מצוי בידי רוב הרופאים ולרוב נמצא אצל הגניקולוגים העוסקים בתחום.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם