אדונאידים+שקדים

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

30/12/2009 | 09:47 | מאת: שרית

ד"ר שלום בניי התאומים לקראת ניתוח שקדים ופוליפים , יש לציין סיבת הנתוח היא נחירות והפסקות נשימה , שקדים לתאום א' בדרגה 3 , ותאום ב' דרגה 4 , בהתחלה הומלץ לי לבצע לאחד שקדים + פוליפים ולשני רק פוליפים , לאחר ביקורת נוספת אצל א.א.ג. הומלץ לי לנתח אתם שניהם שקדים+ פוליפים , הרופא שהוא אמור להיות המנתח המליץ לי על שיטת הקובליישן , אשמח לקבל את חוות דעתך לגבי השיטה , הבנתי מהרופא שזו שיטה חדשה בסביבות 4 שנים , אך לדבריו הוא אינו יודע איך התוצאה תיהיה בעוד 7 או 10 שנים . נ.ב. (האם אתה מנתח ומקבל באזור המרכז באופן פרטי?) בברכה, שרית

01/01/2010 | 20:02 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום שרית, בנייך התאומים סובלים מנחירות והפסקות נשימה. לפי תאורך, שקדים לתאום א' בדרגה 3 , ותאום ב' דרגה 4 . הומלץ לך לנתח אתם שניהם שקדים+ שקד שלישי. הרופא שהוא אמור להיות המנתח המליץ לך על שיטת הקובליישן. אני ממליץ על ניתוח בשיטת ה COBLATION אשר איתה ניתן גם לבצע כריתת שקדים חלקית במקרה של דום נשימה בשינה. יש יתרונות לשיטה של פחות כאב ולפי הספרות פחות דימום. אני מנתח בשיטה זו כבר מספר שנים עם תוצאות טובות. אני מקבל בחדרה 04-6342222 בברכה ד"ר ברוורמן

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה