פענוח תוצאות מעבדת שינה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

20/09/2014 | 20:56 | מאת: שיש

שלום, ביצעתי בדיקת מעבדת-שינה ורציתי חוו"ד נוספת במקביל לרופא אא"ג שלי (שאפגוש אותו בקרוב). אני בן 30, 1.81, 83 ק"ג, בדר"כ נוחר בלילה (רק כשאני ישן על הגב). בבדיקה עצמה שארכה כ- 05:48 שעות שינה: נחירה לאורך הלילה בעוצמת 50 דציבל (ממרחק מטר), וכמו כן 38 הפסקות נשימה חסימתיות בנות 10-20 שניות (צפיפות של כ-7 לשעה). בסיום הפסקות-הנשימה: ירידה בריווי חמצן מ-99% ל- 96%. רופא המעבדה איבחן זאת כמצב חסימתי בדרגה קלה מאוד (מצב גבולי), אשמח לשמוע מה ההמלצה המקובלת במקרה שלי? תודה.

שלום, בדיקת מעבדת-שינה הראתה כי הייתה נחירה לאורך הלילה בעוצמת 50 דציבל (ממרחק מטר), וכמו כן 38 הפסקות נשימה חסימתיות בנות 10-20 שניות בצפיפות של כ-7 לשעה. בסיום הפסקות-הנשימה: ירידה בריווי חמצן מ-99% ל- 96%. רופא המעבדה אבחן זאת כמצב חסימתי בדרגה קלה מאוד (מצב גבולי), נראה כי זה נכון. 7 הפסקות בשעה זה משהו מינימלי מבחינת דום נשימה. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה