חנק מתוך שינה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

24/11/2009 | 23:25 | מאת: עירית

שלום אני כבת 53 עברתי לפני שנה וחצי ניתוח כריתת בלוטת התריס עקב סרטן פפילרי. בחצי שנה אחרונה יש לי תופעה של חנק מתוך שינה אני מתעוררת ולא יכולה לנשום במשך בערך אולי חצי דקה . זה מאוד מפחיד הייתי רוצה את תגובתך בתודה מראש

04/12/2009 | 18:27 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום עירית במידה וניתוח כריתת בלוטת התריס עברה בשלום ללא בעיה עם מיתרי הקול, יש לבדוק סיבות נוספות להרגשתך. לדעתי יש צורך בבדיקת אף אוזן גרון מקיפה כולל בדיקת מיתרי קול, בדיקת האף הלוע ובסיס הלשון ולנסות לשלול גורמים שיכולים להסביר את תלונתך. יתכן ויהיה גם צורך במעבדת שינה. קשה לענות ללא בדיקה אך עלי לציין גם שצריך לבדוק את מצב הצוואר ובלוטת המגן\ המיפוי של בלוטת המגן בברכה ד"ר ברוורמן

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה